Хареса ли се на Гордън Рамзи бургер за 777 долара

Готвачът на знаменитостите Гордън Рамзи е нещо като много специален хамбургер, създаден по неговите правила. Той има 35 заведения за хранене по целия свят, няколко от които са изключителни. И скъпи. Всъщност заведението му в лондонския универсален магазин Harrods дори има в менюто си бургер за 106 долара.

Но в първия епизод на най-новото си шоу „Американското пътуване на Гордън Рамзи “ ресторантьорът изпробва екстравагантен бургер, седем пъти по-скъп от този.

Рамзи доведе двамата си приятели и съмишленици, Джино Д’Акампо и Фред Сириекс, в Лас Вегас, за да опитат бургер за 777 долара в Burger Brasserie , заведение за хранене, разположено между Paris Las Vegas и Bally’s Las Vegas Hotel and Casino.

Говорейки за менюто, Рамзи ги дразни, че ще вкусят „бургер от абсолютна класа. Бургер, който ще ви взриви ума. Бургер, който ще струва 777 долара“.

Според Рамзи кръчмата е известна със своя бургер, който се прави със специален сорт месо, омари, американско козе сирене, панчета, гъши дроб, рукола и 100-годишен балсамов оцет.

След като го опитват, Д’Акампо и Рамзи го определят като вкусен. „Омарът и гъшият дроб наистина се комбинират“, каза Д’Акампо, „което не очаквах да бъде така.“

Но Сириекс не може да преглътне цената. „Всичко е хубаво“, коментира той. „Просто не мога да оправдая цената и вкуса.“

„Наслаждавайте се! Това е Лас Вегас!“, отговаря Рамзи. „Искам да кажа, че е отвратително скъп, но е дяволски вкусен!“

Съдията на MasterChef коментира, че в момента Лас Вегас има „най-голямата колекция от най-добрите готвачи на земята“ и че „дори скромният бургер е издигнат до форма на изкуство“ в града, известен със своите масивни хотели и казина.

Бургерът се предлага и с бутилка шампанско Dom Perignon, което озадачи и френския готвач. „Защо бихте пили това шампанско с бургер?“ попита той. „Това е светотатство!“.

Независимо от цената и комбинацията с шампанското, Рамзи не отстъпва на твърдението си, че що се отнася до бургерите, „никой не го прави по-добре от Burger Brasserie“.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *