Най-красивите хотели край езера в света

Когато говорим за ваканция, езерата като че са доста пренебрегвани.

Често заменяни за пясъчни плажове, те са едно скрито богатство и могат да предложат великолепно бягство от ежедневието.
Но престоят няма да е пълноценен, ако няма и подходящо място за него.
Точно такива са следващите хотели, в които няма как да скучаете – дните са изпълнени с непринудени разходки с лодка, игри на моравата или може би слънчеви бани на пристанището. Вечерите са изискани, с дрескод и коктейли.

А кои са най-красивите хотели край езеро в света? Вижте ги:

Oberoi Udaivilas (Индия)

Този хотел в Удайпур, Индия, е великолепен.  Премиум стаите с получастни басейни са традиционни, в индийски стил, пълни с цвят. Има легло с балдахин, вани във викториански стил, частен двор.

Winter Lake Lodge (Аляска)

Единственият начин за достъп до Winter Lake Lodge е с хидроплан. Гостите се отвеждат до главната хижа, за да се стоплят на буйния огън. Тук има шест къщички с дизайнерски дървени легла, марково спално бельо и веранди с изглед към езерото. Заниманията са безброй – каяк, кану, каране на шейни, колоездене по ледени води.

Lake Ostin Spa Resort (Тексас)

Всичко в този курорт е проектирано в съзвучие с природата. Интериорът е в меки зелени и сини тонове и пресъздава цветовете на външния свят, а внимателно подбраните произведения на изкуството и антиките са като музейни експонати за гостите.

Президентският апартамент Lady Bird разполага с каменна камина и най-очарователната частна градина с външна хидромасажна вана. Спа центърът LakeHouse с площ от 12 000 квадратни метра предлага масажи на фона на езерен бриз. Тук има още класове по уелнес, медитация, круизи, екскурзия до водопад, хидро колоездене.

Rubondo Island Camp (Танзания)

Заобиколен от бреговете на езерото Виктория, Rubondo Island Camp в Танзания е бягство край езерото – и единственият хотел на острова. Всяка от осемте вили е ръчно построена с местни материали и предлага гледка не само към езерото, но и към диви скитащи слонове, пъстри птици и хипопотами.

Тук ще намерите занимания, като риболов, разходки сред природата и екскурзии, както и релакс край басейна.

Дворецът Beau-Rivage (Швейцария)

Разположен сред яркосините води на Женевското езеро, дворецът Beau-Rivage се намира в собствен парк от 10 акра в Лозана. Със сграда, датираща от 1861 г., архитектите пресъздават оригиналния дизайн на Belle Époque, а дървеният кей все още е непокътнат.

Днес той остава един от най-добрите хотели в Швейцария. Градините, плувен басейн и спокойни стаи създават усещане сякаш сте отседнали в европейски спа център.

Grand Hotel Tremezzo (Италия)

Построен през 1910 г. като бягство за елитни чуждестранни туристи, Grand Hotel Tremezzo е точно това, което си представяте за шикозна ваканция на езерото Комо. Тук попадате в свят на италиански модернизъм – изискани мебели, красив коктейл бар, а градините са проектирани от ландшафтния архитект на Джордж Клуни.

Ароматът на свежи рози прониква във всеки ъгъл, а гледката към езерото е пленителна. Стаите са толкова богати, колкото и общите пространства – с кадифени ниши за сядане, изцяло мраморни бани и старинни интериори.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *