Топ 5 на най-красивите жени според науката

„Красотата е симетрия“, гласи мотото на една клиника на популярен български естестичен хирург. Но има и друго – това е правилото на златното сечение. Пропорцията е най-важна, когато говорим за красота според разбиранията на науката.

Именно един естестичен хирург, д-р Джулиан Де Силва, определя пред сайта Brightside кои са най-красивите популярни жени.

5. Тейлър Суифт

Тук внимание заслужават брадичката и устните на певицата, които специалистът описва като перфектни. Единствената причина Тейлър Суифт да не е по-напред в класацията са веждите ѝ. Затова д-р Силва ѝ дава 91.64 точки от общо 100.

4. Ариана Гранде

Певицата получава резултат от 91.81 – съвсем малко по-висок от този на Тейлър Суифт. „Ариана Гранде получава висока оценка заради челото и брадичката си. Не ѝ давам повече точки заради веждите, както и по-голямото от нормалното разстояние между устните и носа ѝ“, отбелязва д-р Силва.

3. Амбър Хърд

Актрисата заема почетното трето място в класацията с оценка от 91.85. Формата на носа и брадичката ѝ са факторите, които я изстрелват на това място. „Амбър Хърд просто има красота, която няма да се подаде на възрастта“, категоричен е специалистът.

2. Бионсе

С резултат от 92.44 Бионсе се представя много по-добре от останалите дами в класацията и е само на крачка от първото място. Основните причини за високата оценка са челото и веждите ѝ. „Тя има перфектна форма на лицето, но получава по-ниска оценка заради брадичката си“, коментира хирургът

1. Бела Хадид

С впечатляващият резултат от 94.35 точни на първо място застава моделът Бела Хадид. „Бела има впечатляваща симетрия на лицето си и е само на 0.3% от перфектното сечение. Причината за това са слабости в областта на веждите“, заключава д-р Да Силва.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *